Cases

Her kan du læse autentiske tandprotese-beretninger fra vores dejlige kunder. Ingen tandproteseforløb er ens, ligesom ingen mennesker er ens, men beretningerne giver alligevel et fint indblik i både behandlingsmuligheder og den efterfølgende hverdag med en Rix-protese.

Knuds lange rejse

Knud (70 år) har altid haft dårlige og svage tænder – det ligger til familien – og hans tandprotese-rejse har været lang og sej. Knuds tænder blev værre og værre; han tabte nogle af sine tænder, kunne ikke spise normalt og fik lavet nogle halvdårlige proteser hos tilfældige tandteknikere. Men virkningen udeblev:

“Jeg havde jo helvedes ondt i tænderne, og det går ud over ens velbefindende. Der er det rent fysiske, men socialt betyder det også noget, om man synes, man kan vise sit fjæs, eller om man skal holde hånden op foran munden for skjule sit smil.”

For Knud har rejsen mod bedre livskvalitet og alment velbefindende ikke blot været lang; den har også været sej. Knud fandt det grænseoverskridende, voldsomt og intimt at få ‘ryddet hele kæften’ og bede andre mennesker om at rode i sin mund.

Knud kæmpede desuden med udtalte brækreflekser, der også har gjort det vanskeligt for ham at vænne sig til proteserne. Og han er tidligere blevet mødt med irritation, frustration og aggression i sine talrige forsøg på at bedre sin situation. Endelig tog Knud – efter anbefaling – turen fra Djursland til RixTANDteknik i Aarhus:

“Her kan de takle begge dele: Både det tekniske og det psykiske. Det var smertefrit og professionelt – de har været meget tålmodige, og der var ingen dårlig stemning. Jeg følte, at jeg var i gode hænder, og det var virkelig en befrielse at få lavet de her proteser.”

Knud oplever i dag ingen tandsmerter; hans daglige velbefindende er i top; han spiser normalt og behøver ikke længere at skjule sit smil, når han udstiller sine fine billedskærerarbejder 🙂

Hvad fik Knud lavet?

Knud har fået trukket alle tænder ud, indsat to implantater og en helsæts-protese (helprotese i både over- og undermund). Knud har valgt de stærkeste tænder, så han også kan spise en god bøf. Behandlingen koster ca. 28.500 kr. Knuds behandlingsforløb har pga. udtalt brækrefleks og stor følsomhed i gummerne været langt og sejt. Knud er sej!

inge som er klient på RixTANDteknik

Inge smiler igen

Inge (75 år) kommer i RixTANDteknik i Odder, for det er der, hun bor. Og arbejder. Fire dage om ugen har Inge åbent i sin og husbondens dyrefoder-butik, hvor hun har tæt kundekontakt, og det har ikke været rart at stå ved kassen og være bevidst om sine tænder. Men nu smiler Inge igen:

“Det betyder alverden for mig, at jeg roligt kan smile og være tryg ved at vide, at jeg har pæne tænder!”

Protesen, der er en rigtig fin overmunds-helprotese, er let at have med at gøre: Inge tager sin hel-protese ud og renser den to gange om dagen – ligesom man normalt ville børste sine rigtige tænder. Mere er der ikke i det. Og det var også forbundet med lethed at få protesen lavet – ingen smerte, intet ubehag og nærmest ingen ventetid:

“En enkelt 3D-scanning og et par tilretninger, så havde jeg nye tænder. Og de er sørme flotte – meget flotte.”

Og nej, Inge kunne ikke finde på at gå til andre end RixTANDteknik, for hun kan godt lide deres måde at være på, og hun bliver jo altid mødt med godt humør, venlighed og smil – det er ligefrem hyggeligt 🙂

“Det er et venligt sted at komme, og jeg har kun positive ting at sige om RixTANDteknik.”

Hvad fik Inge lavet?

Inge havde tabt sig en del siden sin første helprotese i 2017 – det betød, at gummen var blevet slankere; protesen passede ikke længere så godt, og biddet var blevet uperfekt. Derfor fremstillede RixTANDteknik en ny helprotese til Inge. Hun har valgt de flotte, karakteristiske tænder og stærke kindtænder, så hun kan tygge nødder og kerner. Hendes behandling koster ca. 12.500 kr.

inga som er klient på RixTANDteknik

Inga holder sig ikke tilbage

Hjemme hos Inga (80 år) i Hornslet står havelågen næsten altid åben, om det så er for hendes store vennekreds eller naboens lille hund. Og man skal stå tidligt op, hvis man skal følge med Inga, for hun tager alt i stiv arm. Derfor ringede hun også resolut til RixTANDteknik på Trøjborg, da hun på grund af tandpine besluttede at få ryddet munden.

“Det er jo fantastisk at få en protese i dag! I gamle dage fik man stukket en klump ler ind i munden, der så sad fast og var svær at få ud – i dag mærker du jo ikke noget – de scanner bare, laver protesen og lægger den ind i munden.”

Ingas forløb har alt i alt med tandudtrækning, ophelingsprotese med mange løbende tilpasninger efterhånden, som gummen helede op, og ilægning af endelig protese taget et halvt år.

“Service har været i orden – man ringer bare og kommer ind og får filet lidt af eller lagt noget på. Jeg har følt, at RixTANDteknik har arbejdet godt sammen med min tandlæge – de er søde, og jeg føler, at jeg har fået en god behandling. Den endelige protese sidder, som den skal. Og ved du, hvad jeg kan? Jeg kan fløjte – jeg kan både fløjte og synge!”

Og selvfølgelig kan hun det! Der er vist ikke ret meget, Inga ikke kan. Hun går til styrketræning og laver sine øvelser hver morgen; arbejder som frivillig på Hospice Djursland, passer selv sit hus med stor have, og på trods af søm og skruer i bentøjet går hun sine 10.000 skridt hver dag (med rollatoren), for man skal jo holde sig i gang. Hun er også næsten lige kommet hjem fra studenter-halløj i København. Om det så har været svært at vænne sig til protesen?

“Nej, det har ikke været svært. Men man skal indstille sig på det – alt kan jo gøres svært. Det er klart, at en protese er noget andet: Man tygger anderledes, og man spiser fx ikke flødekarameller. Men jeg tænkte bare, at hurra, hurra, jeg har ikke tandpine mere.”

Hvad fik Inga lavet?

Inga har fået trukket alle tænder ud i overmunden, indsat en midlertidig helprotese, der opfyldes løbende i hele ophelingsfasen, og herefter den blivende protese. Ingas blivende protese er fremstillet i stærke materialer, og behandlingen koster ca. 20.000 kr.

Pia - klient hos RixTANDteknik

Anden gang er lykkens gang

Der er ikke meget pjat med Pia (68 år) – hun er en garvet protese-bærer. For Pia startede det hele i tidernes morgen med en fejlslagen rodbehandling; tanden blev småsort, løsnede sig og gjorde hulens ondt. Det resulterede i, at hun fik bevilget en delprotese i overmunden, men endte pga. ‘diabetiker-tænder’ med en helprotese i overmund og en delvis i undermund. Det blev aldrig rigtig godt, og protesen sled på de resterende tænder, som begyndte at knække.

Summasummarum, Pia tog skeen i den anden hånd og konsulterede RixTANDteknik på Trøjborg i februar 2023. Her fik hun lavet en helt ny helsæts-protese. Dét er blevet godt og ser fantastisk ud:

“Der er simpelthen ingen problemer nu, og mine tænder er absolut pæne. De har fundet en farvenuance, der passer til resten af mig, hvis man kan sige det sådn. Det er på ingen måde et skuespillersmil, og de nye tænder er hvide uden at være skrigende – de er meget naturlige, synes jeg”.

Pias nye tandsæt er nu helt færdigt – gummerne er faldet på plads efter udtrækningen af resttænderne, og det sidste kontrolbesøg nås lige inden jul, hvor der skal files en my af ved en tand i undermunden. Det er jo perfekt sådan, for så kan Pia og hele hendes omgangskreds nyde godt af alle hendes knasende sprøde julesmåkager 🙂

Pia er glad: “Hele forløbet er kørt som smurt, og de er så søde og rare dernede, så det har været en ren fornøjelse”. Hun anbefaler i allerhøjeste grad RixTANDteknik og har allerede sendt sin mand derned, så han også kan få fikset sit smil 🙂

 

Hvad fik Pia lavet?

Pia har været igennem et immediat-forløb, fået trukket alle resttænder ud og indsat en helsæts-protese (helprotese i både over- og undermund). Hun har under gummernes ophelingsperiode gået med en midlertidig ophelingsprotese, hvor der løbende lægges ny bund i efterhånden, som gummen svinder. Pia fik den endelige protese indsat efter seks måneder, og hun har valgt vores bedste kvalitetsprotese. Samlet pris for hele behandlingen (inkl. tilretninger til perfektion): ca. 36.000 kr.

Hans og Henny med hunden ude i skoven - klienter i klinikken hos RixTANDteknik

Fornyet appetit på livet

Hans Jørgen (75 år) har de senere år været hårdt prøvet. Så meget, at han faktisk havde mistet gnisten og appetitten – både i bogstavelig forstand og i overført betydning. Forløbet med dårlige tænder og livstruende sygdom har været livsomvæltende for Hans Jørgen.

Hans Jørgen er en mand, der altid starter sin krimi med at læse den sidste side først. Så får han straks-udløst spændingen og kan derefter nyde at læse bogen i ro og mag. Den slags kontrol kan man ikke overføre til livet, når livet og ydre omstændigheder spænder ben. Hans Jørgen var for år tilbage igennem et frygtelig smertefuldt parodontose-forløb, og herefter var han ikke udpræget begejstret for at opsøge tandlægen. Heller ikke, da det dårlige tandsæt igen blev problematisk, og hans smil blegnede til næsten ukendelighed.

Omstændighederne ville dog, at Hans Jørgen blev tvunget til at få fikset sine tænder. En diagnose på lymfekræft og efterfølgende befaling fra behandlende sygehus gjorde udslaget: Vil du behandles for kræft, eller vil du at beholde dine dårlige tænder? Fodslæbende, men beslutsomt tog Hans Jørgen kontakt til RixTANDteknik. Og det har han ikke fortrudt, for de gjorde alt for at hjælpe ham og sørgede for kontakt med tandlæge og med sygehuset. Aftaler faldt på plads; Hans Jørgen følte sig i trygge hænder, og behandling af både tænder og kræft gik i gang.

“Det er gået ualmindeligt fint; personalet er ualmindeligt dygtige til at lave tænder, og de ved lige nøjagtigt, hvad der skal til,” forsikrer Hans Jørgen.

Hans Jørgen er i dag en bredt smilende mand: Han er rask og har genfundet sin appetit på livet. Han nyder både dejlig mad, krimier (læser stadig sidste side først), hæsblæsende ture på fodboldstadium med børnebørnene og lange vandreture i Silkeborgegnens fantastiske natur sammen med sin hustru Henny og deres kælepot af en bomuldshund.

Og om Hans Jørgen er glad for, at det var RixTANDteknik, han gik til? Hans Jørgen svarer prompte:

“Ja, ja helt bestemt! Kim Rix er yderst tillidsvækkende og rar over for alle mennesker. Man mærker tydeligt, at klinikken ikke er sådan et sted, hvor det bare handler om at skovle penge ind – altså, det skal laves ordentligt. Og det gør de helt bestemt.”

Hvad fik Hans Jørgen lavet?

Hans Jørgen fik trukket en del dårlige tænder ud og indsat PEEK delproteser i både over- og undermund. Han har under gummernes ophelingsperiode gået med en midlertidig ophelingsprotese, hvor der løbende lægges ny bund i efterhånden, som gummen svinder. Hans Jørgen fik den endelige protese indsat efter ca. to måneder, og han har valgt vores bedste kvalitetsprotese. Samlet pris for hele behandlingen (inkl. tilretninger til perfektion): 42.800 kr.

close-w